lauantai 21. marraskuuta 2009

DNA testi + fyssaria

Olimme toissaviikolla jossain DNA:n testissä. Emmää kyllä ymmärrä mitä toi DNA tarkoittaa, vaikka niiden telkkumainoksessa yhdellä tyypillä oli kuulemma ihan kauhee kapula, niin mullakin on ollut.. ja useampia, mut silti en ymmärrä koko touhua. No oli miten oli, mutta se itse testi vasta olikin kummallinen juttu. Elänlääkäri tunki pientä pulloharjaa poskiin ja ikeniin. Sitten ne harjat lähetettiin jonnekkin enklantiin? tutkittavaksi.

Tulokset tulivat eilen isännälle sähvöpostilla ja kuulemma kummatkin olemme syntyneet onnellisten tähtien alla koska kummaltakaan ei löydy jotain lunssilinssilikluksaatiota aiheuttavia geenejä. Se oli kait hyvä homma, toivottavasti tulokset pitävät paikkansa ja muillakin testatuilla olisi yhtä hyvä tuuri.

Eilen kävimme myös erittäin mukavalla ja asiantuntevalla elänifysioterapeutilla. Mulla oli kuulemma paikat "vähän" jumissa sekä tarvetta alkaa treenaamaan myös syviä lihaksia. Isäntä sai loistavat ohjeet miten me alotetaan ensiviikolla treenaamaan mun ja Nyttyrän lihaksistoa siten että ne tulee kestämään agilityn rasituksen. Myös saimme määräyksen että meidän pitää alkaa tekemään vähintään kerran viikossa metsälenkkejä ja sehän sopii oikein mainiosti! Meidän liikunta on ollut liian yksipuolista tähänmennessä, mutta nyt siihen tulee muutos... tästälähtien me mennään myös kirjaimellisesti metsään tässä meidän harrastelussa.

2 kommenttia:

  1. Mahtava uutinen tuo testitulos :)!!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä paras uutinen pitkiin aikoihin! Artun pentujen omistajille tiedoksi että jälkikasvulla ei siis ole perinnöllistä alttiutta sairastua linssiluksaatioon koska isukki ei kanna testin mukaan perimässään LL geenejä. Kuitenkin silmätarkastukset kannattaa tehdä säännöllisesti, vaikkakin se ikävin tauti on geenitaustaan nojautuen poissuljettu :).

    VastaaPoista