torstai 28. toukokuuta 2009

Agirallaajat

Pääsimme joidenkin karsintojen kautta Ylöjärven koirakerhon agilityalkeisiin ja tänään oli jo toiset treenit! Ekalla kerralla harjoiteliin esteitä yksi kerrallaan ja tänään päästiin raallaan esteeltä toiselle! Nastaa oli, mutta vielä jos tohon isäntään sais jostain lisää vauhtia niin se pysyis paremmin mukana ja meno olis vielä enemmän sellaista josta meikäpoika tykkää!

Harjoituksissa oli mukana yksi paimenkoira joka oli aivan huippu pujottelussa ja yksi iso dopperi joka ylitti puomin todalla huolellisesti sekä monta muuta kivaa ja taitavaa koiraa!

Alla pari videota harjoituksista :).

Tässä harjoitellaan isännän kanssa keppejä:


Ja tässä päästellään muuten vaan rataa ypäriinsä:

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköistä menoa! Olette päässeet jo kaikenlaista kokeilemaan ja Arttu näyttää seuraavaan jälleen kuin kone :) Meillä otti harjoitukset takapakkia viimeksi, kun Nemo huiteli vaan toisten koirien perässä... Lisäksi putkesta tultiin samasta päästä ulos, mistä sisällekin, vaikka aiemmin juuri se on ollut lempitehtävä. Ehkä se siitä, seuraavalla kerralla paremmat herkut mukaan ;)

  VastaaPoista
 3. Viimekerralla meillä jäi lelut kotiin ja puukepukka sai ajaa motivaattorin tehtävää... hyvin ajoikin, ehkä jopa liian hyvin kun Arttu meni kauheille kierroksille, kun luuli että mä alan heitteleen keppiä sille. Herkkuja paremmin meillä toimii lelut, paitsi tietty sellaisilla esteillä joissa pitää mennä kontaktialueen läpi tai esim. toi pöytä.

  VastaaPoista
 4. Mahtavastihan tuo jo menee! Meilläkin alkaa agilityn alkeiskurssi ensi viikolla, toivottavasti Jeppe on yhtä innoissaan kuin Arttu! Liikoja toiveita ei tosin ladata, Jeppe saattaa myös säntäillä muiden koirien perään esteiden sijaan...

  VastaaPoista
 5. Kun koirat on samassa tilassa vapaana, niin aina tulee tilanteita että ne menevät haistelemaan tai haastamaan toisia koiria leikkiin tai jopa tappeluun. Tähän yleensä auttaa se että harhaileva koira ajetaan pois jos se eksyy liian lähelle toista koirakkoa kutsuista huolimatta, se mielestäni riittää että itse murisee (tai "karjuu" ;) ja polkee maata jos lähelle tulee "häirikkökoira". Kyllä ne oppii että isännän tai emännän luona tapahtuu mukavia asioita (kehuja, herkkuja, vauhtia, leluja) ja toisista ei saa toivottua vuorovaikutusta...

  Meillä ilmeisesti homma alkaa olemaan senverran kivaa että nyt on todella vaikeaa pitää Arttu paikallaan ennen esteiden suorittamista... ;) Onneksi paikallaanoloa voi treenata missä tahansa, tosin ne houkuttimet (agiesteet) pitää saada paikallaolo treeneihin jossainvaiheessa mukaan.

  VastaaPoista