Arttu

Arttu KoiraNetissä

Virallinen nimi:

Karvahaalarin Leevi

Lempinimet:

Artturi, A-turilainen, Arska, iloinen panomies, Erä-Jorma

Syntynyt:

10.11.2007

Kasvattaja:

Anni Leivo

http://www.karvahaalarin.net/

Vanhemmat:

Isä:

TALLITONTUN KASSU

Äiti:

C.I.B FIN MVA LV MVA EE MVA EEJV-07 EEV-07 ERIMARIN ANNIMANNI

Väri:

Valkoinen-ruskea

Turkki:

Broken

Koko & Paino:

37.5cm / 9.5-10.2kg

Menestys:

FI MVA Suomen Muotovalio
Agility Sertifikaatteja 2kpl
Sankarikoiran arvonimi 2011

Luonne:

Iloinen koira joka haluaa heiluttaa kaikille mukaville ihmisille häntäänsä ja saada heidän huomionsa (ja tietenkin herkkuja). Se mitä tehdään, niin tehdään täysillä, puolustaa reviiriä, muttei hampaat irvessä ellei sille anneta hyvää syytä. Narttujen ja pentujen kanssa pitkä pinna. Pystyy sulattamaan nartun kuin nartun sydämmen. Uhkaavissa tilanteissa miettii ennen kuin toimii (järki päässä... onneksi), eli väistäminen on myös vaihtoehto Artulla. Suuri suvunjatkamisvietti, saalisvietti ja laumavietti. Rauhaa vaaliva alfauros koirien keskuudessa, mutta tilanteissa joissa provosointia on tilanteeseen nähden riittävästi ei epäröi toimia. Koira joka tietää paikkansa laumassa ja haluaa tehdä yhteistyötä suurella sydämmellä. Pakottaminen ei toimi Artulle ja taas positiivinen palkkaus erinomaisesti, koira luottaa ohjaajaansa eikä protestoi. Ruoka on ainut asia mitä puolustetaan hampaat irvessä muilta koirilta enempiä miettimättä (ihminen on eri asia). Ihmisen sanaa uskotaan ja sitä ei juurikaan kyseenalaisteta kuin erityisen kiihdyttävissä tilanteissa joissa pitäisi toimia epäloogisesti (koiran näkövinkkelistä). Arttu pyrkii vahvasti ennakoimaan tulevaa ja olemaan tilanteen tasalla joka näkyy mm. agilityssä radanlukutaitona ja yleisenä valppautena.
Linkki luonnetestin tuloksiin.

Artun mielestä Upeimmat asiat mitä maa päällään kantaa:

Kiimaiset nartut ja hajut
Kepin heittely järveen, leikkiminen, temppuilu
Agility, TOKO, liikunta
Ruoka (ihan sama mitä ruokaa, kaikki syödään aina)
Kainalossa ja auringossa loikoilu

Artun terveys ja jalostuskäyttö:

Arttu on säännöllisesti silmätarkastettu sekä polvi että tukirankakuvattu (selkä, lantio, polvet) ja terveeksi todettu. Artulla on ollut kyynelkanavatukos n.9kk ikäisenä joka avattiin leikkauksella, tukos oli todennäköisin syin ukoisen tekijän aiheuttama (ELL mielipide). Arttu on testattu linssiluksaatiogeenitestillä ja geneettisesti todettu terveeksi. Kylmillä ilmoilla & lihaksilla Artulla on ollut takapomppuna tunnettua satunnaista askellusta (saattaa jättää satunnaisesti askeleen väliin). Artun aktiivisuudesta johtuen koira saa itsensä helposti jumiin ja harrastuskäytössä tämä kaikkensa antava koira vaatii asianmukaista lihashuoltoa johon nykyisin kiinnitetään erityistä huomiota. Artulla on ollut pidempiaikainen lihasjumi lantionseudulla joka saatiin hoidettua levolla, fysioterapialla ja hieronnalla.

Artulla on kaksi poikuetta, Karvahaalarin Jannin (Karvahaalarin kennel) sekä Smells Like Energy Evan kanssa (Kennel kirkuu). Jälkikasvu on menestynyt upeasti näyttelyissä :).

Jos uskot että Arttu voisi tuoda rotuun lisäarvoa, niin astutuskyselyt perusteluineen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: arttu.parson@gmail.com
Kuvia Artusta